קידום אתרים אורגני בגוגל

קידום אתרים אורגני בגוגל

למה קידום אתרים אורגני?

92% מהפעולות הן דרך מנוע החיפוש גוגל, 68% "מקליקים" על 5 תוצאות החיפוש שבתשלום, למעלה מ-90% מעדיפים את התוצאות הראשונות שהגיעו באופן "אורגני".

מאז ההשקה של Google בשנת 1998, מנוע החיפוש לא הפסיק לגדול ולהתקדם וכיום הוא מנוע החיפוש הגדול והמפותח ביותר בעולם. המיקום של Google בראש רשימת מנועי החיפוש הפופולריים הופך אותו להכי חשוב בכל הנוגע לפרסום של עסקים.

פוטנציאל ההצלחה והמינוף ליצירת רווחים יכול להיות הרבה יותר גבוה אם כתובת האתר שלך תמוקם בדף הראשון ובתוצאה הראשונה. אם יש לכם אתר אינטרנט לעסק ואתם תוהים איך להיות ראשון ב-Google.

ההגעה למקום הראשון בגוגל במילת מפתח ו/או בביטוי רלוונטי לחברה או לעסק שלכם תמיד נחשבת כהישג נפלא מאוד, שיכול להקפיץ את כמות הכניסות האורגניות לאתר. מחקרים מראים כי ה-CTR (יחס ההמרה לקליקים = היחס בין הגולשים הנכנסים לאתר לבין אלו שמבצעים באתר פעולה כלשהי לדוגמה: לחצה על לחצן CTA, מיולי טופס ליד, השארת פרטי יצירת קשר וכו'…) עבור המקום הראשון בתוצאה האורגנית ב-Google הוא הסוס המנצח, שגורף בממוצע פי 2 קליקים מהמקום השני כ-30% יותר מהמקום השני בדירוג בתוצאות החיפוש שנמצא מילימטרים ספורים מתחתיו.

חשוב שתכירו את הטיפים הבאים שיאפשרו לכם להגדיל ולקדם את העסק שלכם בצורה מדהימה:

קידום האתר מתחלק לשני חלקים:

  1. פעולות שנעשה בתוך האתר/דף ונקראת OnSite Optimization.
  2. פעולות שנעשה מחוץ לאתר/דף ונקראת OffSite Optimization.

בכדי להצליח בקידום האתר בצורה אורגנית אתם צריכים שיהיו לכם את שניהם, ועליכם למצוא את התמהיל הנכון בכדי שהאתר יתקדם אורגנית במנוע החיפוש Google.

קידום האתר משולב יד ביד עם האופטימיזציה של האתר, להלן עשרת הפרמטרים החשובים ביותר לקידום אורגני בגוגל:

  • תגיות מטא – נושא העמוד, כותרות, תיאור וכו'…
  • מפת אתר וקישורי 301/302 – שלא יהיו קישורים שבורים 404 שלא יובילו לשום מקום.
  • תוכן איכותי ורלוונטי לגולש שייתן ערך מוסף ומידע שלא נמצא באתרים אחרים.
  • שרת אחסון ודומיין – שרת מאובטח ויציב, זמני טעינה מהירים בשילוב דומיין עם סיומת מקומית (לוקאלית) ושלא נמצא ב-"רשימה השחורה" ב-Google.
  • קישורים נכנסים – בדגש על קישורים איכותיים בלבד.
  • מבנה עמוד וקוד – מבנה היררכי נכון, תפריט נוח וקל לניווט, קוד סמנטי ללא שגיאות, שימוש בתגיות לכותרות, טקסט אלטרנטיבי לתמונות, אופטימיזציה לקוד…
  • וותק של הדומיין (שם מתחם) – כתובת אתר עם מוניטין ברשת בין היתר: כניסה לאתר, תחזוקה של האתר, חידוש של האתר מעת לעת ועוד…
  • רשתות חברתיות – פעילות ברשתות החברתיות (פייסבוק, אינסטגרם, טוויטר, לינקדאין וכו') תהינה השפעה גדולה יותר על ערכו.
  • חוויית גלישה – אתר שבנוי בצורת UX/UI נכונה שאחוז הנטישה יהיה נמוך ויחס ההמרה CTR יהיה גבוה ככל שניתן.
  • מערכת ניהול CMS ידידותית למנוע החיפוש, גרסא עדכנית של המערכת ומתוחזקת, ידוע כי למערכות כמו וורדפרס או ג'ומלה מקבלות תעדוף ב-Google.

תהליך קידום אתר יכלול: אנליזה ומחקר, בחירת אסטרטגיה, מחקר מילות מפתח וביטויי זנב ארוך, כתיבת תוכן איכותי ורלוונטי שייתן ערך מוסף לגולש, תנועה לאתר, קישורים נכנסים / קישורים יוצאים וקישורים פנימיים (נקרא גם רישות) וכמובן אופטימיזציה נכונה לאתר.

אנליזה ומחקר ובחירת אסטרטגיה

תהליך האנליזה והמחקר יכלול בתוכו בחירת אסטרטגיית SEO, בדיקת השוק (בתחום בו האתר עוסק), זיהוי המתחרים שלנו, מקורות תנועה לאתר באמצעות דוחו"ת וסטטיסטיקה של Google Anlytics ועוד.

תוסף מעולה להצגת נתונים סטטיסטיים מרכזיים של Google Analytics במסך הדשבורד של וורדפרס הנקרא Metrics Query תוכלו למצוא כאן.

מחקר מילות מפתח וביטויי זנב ארוך

קידום אתרים באתר יוודא שדפי האתר, הכותרות, התגים, התוכן והמבנה הכולל שלהם מותאמים באופן אופטימלי למילות המפתח שלך.

קידום אתרים פירושו שיפור הדירוג של האתר בתוצאות החיפוש של Google בעיקר ומנועי חיפוש נפוצים אחרים, אך אנו נתמקד בתהליך של מחקר מילות מפתח ב-Google וזאת באמצעות ביצוע מחקר של סדרת פעולות באתר ומחוצה לו, שמיועדות לאלגוריתם הדירוג של גוגל להבין כי האתר שלנו רלוונטי לתוצאת החיפוש לשאילתא שהקליד הגולש.

לשם כך, עלינו למצוא מילות מפתח וביטויים שחייבים להופיע בתוך התוכן של האתר בכדי ש-Google ימצא את ההקשר הרלוונטי לשאילתת המשתמש בחיפוש – אף שכיום ירדו קרנם של מילות המפתח בעיני Google ומה שקובע יותר הוא התוכן, "התוכן הוא המלך" – אנו משבצים מילות מפתח וביטויי זנב ארוך בתוך תוכן איכותי שייתן למי שהגיע לאתר שלנו ערך מוסף.

זכרו שאתם חייבים להשתמש במילות המפתח הנכונות או להסתכן בבזבוז זמן וכסף רב על האנשים הלא נכונים שמקדמים את האתר שלכם. זו טעות גדולה שהרבה בעלי אתרים מבצעים לפני שאנחנו מתחילים לעבוד איתם. בעלי אתרים רוצים שנקדם מילות מפתח וביטויים שהם רוצים וחושבים שיקדמו להם את האתר ולא מילות מפתח וביטויים שגולשים שמגיעים למנוע החיפוש ומחפשים באמת וזו טעות גדולה.

לפני תחילת העבודה עלינו לבצע "מחקר מילות מפתח" ולברר בדיוק איך הלקוחות הפוטנציאליים שלנו מחפשים עסקים כמו שלנו ב-Google. Google מציעה לנו כמה כלי מחקר לביצוע מחקר שכזה וכמובן שיש גם אתרים אחרים ותוכנות חלופיות שיכולות לעזור לנו במחקר כזה.

תוכן איכותי

כתיבת תוכן איכותי ורלוונטי שייתן ערך מוסף לגולש לא בכדי גוגל הגדיר את התוכן של האתר כ-"התוכן הוא המלך". בתוך התוכן כאמור נשבץ את מילות המפתח וביטויי זנב ארוך ביחס שגוגל קבע. כתיבת מאמרים באתר או בלוג גם היא חשובה ונותנת לנו את האפשרות לקדם את האתר.

שתילת Schema Markup שהוא קטע קוד המשלב תוכן בצורת שאלות ותשובות או אחר יגרום לגוגל לשבץ אותנו בדף הראשון במיקום אפס.

מיקום אפס – נקרא גם “Position 0”, או “תוצאת אפס”, בתרגום פשטני, מדובר בתוצאה האורגנית הראשונה שמופיעה בחלק העליון ביותר של מנוע החיפוש, לאחר ביצוע שאילתה מסוימת.

איך זה קורה? Google השיקה לפני כשנתיים את הפרויקט שנקרא ” The Knowledge Graph”. המטרה של Google היא לספק את המידע לשאלות הגולשים בצורה הטובה ביותר, שאף בלא מעט מקרים תייתר עבורם את הצורך להקליק על תוצאה מסוימת.

התוצאה תראה כמין שאלות ותשובות בתוך דף התוצאות או מידע רלוונטי על העסק. למעשה, גוגל ממסגרת את המידע שהיא מעניקה במסגרת גרף הידע ומובילה לאתר בר סמכא בתחום, שממנו נשאב המידע. המידע של התוצאה יכולה להיות רשימה, שאלות ותשובות, טבלאות מידע ושימוש בסכמות ותגיות רלוונטיות.

לא אחת, גוגל תעניק לאתרים כאלו גם את התוצאה בראש הדף "מיקום אפס" וגם את התוצאה הראשונה… רווח נקי לבעל העסק.

תנועה לאתר

את התנועה לאתר אנו בודקים באמצעות ניתוח ומקב אחר תנועת גולשים באתר ובדיקה של הקישורים המקשרים אלינו לאתר עם סטטיסטיקות של Google Anlytics וכלים נוספים שיעזרו לנו בניתוח התנועה לאתר, עלינו לדאוג לתנועה כזו באמצעות המדיה הכתובה, קמפיינים בגוגל ופרסום האתר ברשתות החברתיות פייסבוק, אינסטגרם, טוויטר, לינקדין, פורומים וכו…

תנועה לאתר היא חשובה מאין כמוה וכניסת גולשים לאתר מאותת ל-Google שהאתר שלנו מעניין את הגולשים, רלוונטי וחשוב.

קישורים - נכנסים / יוצאים / פנימיים

אחד הדברים החשובים בקידום אתרים SEO הוא יצירת קישורים נכנסים / קישורים יוצאים וקישורים פנימיים (נקרא גם רישות) , את הקישורים אנו מחלקים ל-3:

  1. קישורים נכנסים לאתר אלו הם קישורים מאתרים נחשבים שמקשרים אל האתר שלנו, לדוגמה: כתבה באתר החדשות Ynet.

  2. קישורים יוצאים מהאתר שלנו אל אתרים באותו תחום או בתחומים משיקים לדוגמה: אם העסק שלנו משווק תרופות טבעי שנקשר לאתרי קופ"ח השונות.

  3. קישורים פנימיים אלו הם קישורים (מדף לדף או קישורי עוגן) שנמצאים בתוך האתר שלנו ומקשרים אל תוך דפי האתר הפנימיים, לדוגמה: מפת אתר המקשרת אל כל דפי האתר.

אופטימיזציה

אופטימיזציה לצרכי קידום אתרים בגוגל היא למעשה הגדרה רחבה למכלול הפעולות הנדרשות לצרכי התאמת עמודי האתר המקודם למטרות ודרישות הקידום השונות בגוגל ובעיקר לצרכי קידום האתר אורגנית, עם אופטימיזציה נכונה של האתר נוכל לתת לאתר להתקדם בדירוג תוצאות החיפוש במנוע החיפוש Google שמהווה כיום את המנוע החיפוש העיקרי והגדול ביותר באינטרנט.

את המדריך לאופטימיזציה תוכלו למצוא כאן.

לסיכום

בכדי שהאתר שלכם יתקדם ויופיע בדף התוצאות הראשונות של גוגל עליכם לקדם אותו, סקרנו במאמר זה על קצה המזלג את השיטות לעשות זאת, קידום האתר זו עבודה מקצועית ולאורך זמן, אל תאמינו למקדמי אתרים אשר יבטיחו לכם הבטחות שווא שתוך חודש או שלושה חודשים יקדמו את האתר שלכם ויביאו אותו לתוצאה הראשונה ב-Google, בכדי לקדם אתר צריך לעבוד ולעקוב אחריו ובהתאם לתוצאות לתת מענה מתאים בכדי שהאתר יתקדם תמיד.

מעצבת ומפתחת אתרי אינטרנט למעלה מ-18 שנה. בעלת סטודיו ISL DESIGN לעיצוב ובניית אתרים, מומחית בפיתוח אתרים דינאמיים מורכבים, אתרי איקומרס, מספקת פיתוחים בהתאמה אישית, ומעבירה קורסים ושיעורים פרטיים בוורדפרס.
מדריכים באותו נושא
בואו נדבר על זה
5 1 דרג
דירוג המאמר
הירשם
עדכן אותי על
guest
0 תגובות
הישנות ביותר
החדשות ביותר הכי פופולאריות
תגובות בגוף המאמר
צפה בכל התגובות
דילוג לתוכן