וורדפרס היא אחת ממערכות ניהול התוכן הטובות ביותר בכל הקשור לקידום אתרים. למרות שהרבה מהתהליכים מבוצעים בוורדפרס באופן אוטומטי, יש עוד הרבה מה לעשות על מנת לשפר את הביצועים של האתר.
במאמר הבא אציג לכם טקטיקות ושיטות עבודה מומלצות ומפורטות אשר יעזור לכם לשפר את הדירוג שלכם במנועי החיפוש, להשיג יותר מנויים או מכירות ולהפוך את האתר שלכם לטוב יותר באופן כללי.
הגדרות בסיסיות
וורדפרס מותאמת בצורה טובה מאוד למנועי חיפוש, ההגדרות הבסיסיות שלה יכולות לספק בסיס חזק – גם ללא התאמה אישית, התאמת התבנית או מיטוב התוספים. אך עם זאת ישנם כמה פעולות שכדאי לעשות על מנת להגדיל את הסיכוי לדירוג גבוה ולוודא שהאתר שלכם מותאם למנועי החיפוש בצורה מושלמת.
1. בריאות האתר
אז לפני שנתחיל לבצע שינויים באתר שלנו, מומלץ לבדוק קודם לכן באיזה מצב האתר שלנו נמצא נכון לעכשיו.
דרך אחת לדעת מה קורה מאחורי הקלעים של האתר שלנו היא באמצעות הפיצ'ר היחסית חדש של וורדפרס שנקרא "בריאות אתר" שם נוכל לקבל המון תובנות טכניות על האתר שלנו ועצות לשיפור.
2. שרת אחסון
על מנת להריץ אתר וורדפרס בצורה טובה, שרת האחסון צריך לכלול גרסה עדכנית של PHP, MySQL או MariaDB ותמיכה ב- HTTPS.
בממשק בריאות האתר שצייתי בסעיף הקודם תוכלו לראות את הנתונים הטכניים של ההתקנה שלכם. בנוסף, תוכל לראות באיזה סוג תוכנית אתה נמצאים בממשק האחסון שלכם.
שרת אחסון טוב וחזק הוא קריטי לביצועים של האתר, מומלץ לבצע סקר שוק ולבחור בספק האחסון שנותן את הביצועים הטובים ביותר כמו Cloudways.
3. גרסת PHP
אתרי וורדפרס רבים עדיין פועלים על גרסאות מיושנות של PHP. מבט אחד בסטטיסטיקה של וורדפרס מראה שכ- 25% מהאתרים עדיין פועלים בגרסת PHP בסדרה 5, בעוד PHP 7.0 ומעלה קיימים כבר שנים.
תאימות לאחור היא מגניבה והכל, אך היא מעכבת את וורדפרס כטכנולוגיה ובעלי אתרים מלהפיק את המרב מהאתרים שלהם. גרסאות PHP ישנות אלה אינן מקבלות תיקוני אבטחה נוספים ולכן הם פגיעים יותר ויותר להתקפות.
למרבה המזל צוות וורדפרס הפיל את התמיכה בכל הגרסאות שמתחת ל- PHP 5.6. כיום, מפתחי וורדפרס ממליצים על הפעלת וורדפרס בגרסת PHP 7.3 לפחות.
לכן, אחד הדברים החשובים ביותר שתוכלו לעשות כדי לשפר את הביצועים והאבטחה של האתר שלכם הוא לשדרג את גרסת ה-PHP דרך ספק האחסון שלכם.
ישנם יתרונות רבים לכך:
- PHP בגרסה 7 ומעלה משפרת בצורה משמעותית את מהירות האתר.
- הפעולות נעשות בצורה הרבה יותר יעילה, כלומר פחות לחץ על השרת שלכם.
- פתוחה יותר לאפשרויות פיתוח מודרניות.
- סביבה בטוחה.
אז אתם מריצים וורדפרס על גרסת PHP ישנה יותר מגרסה 7, מהרו לעדכן (חשוב שתגבו את האתר שלכם לפני).
4. התקינו תעודת SSL
בעבר, התקנת תעודת SSL (קבלת כתובת אתר עם HTTPS וסמל מנעול ירוק בסרגל הכתובות של הדפדפן) הייתה אופציונלית. ברוב האתרים לא היה צורך ברמת האבטחה הנוספת שתעודת SSL מספקת.
כיום, התקנת תעודת SSL היא חובה – מנועי חיפוש עשויים 'להעניש' אתרים ללא תעודת SSL ו / או להציג אזהרות לצד תוצאות החיפוש שלהם.
בנוסף, טכניקות מהירות וביצועי אתרים מודרניים רבים דורשים התקנת תעודת SSL תקפה. בכדי לנצל טכנולוגיות אינטרנט חדשות ומהירות יותר כמו HTTP / 2, דפדפנים כמו גוגל כרום ופיירפוקס מחייבים בהתקנת תעודת SSL תקפה.
אז איך מתקינים תעודת SSL?
ברוב חברות האחסון, התקנת תעודת SSL מגיעה כחלק מהחבילה. פשוט בקשו מחברת האחסון שלכם להתקין עבורכם תעודת SSL. תוכלו לעשות זאת בעצמכם באמצעות המדריך הבא.
5. הגדירו את מבנה מבנה הקישורים הנכון
הגדרת מבנה הקישורים באתר תאפשר לנו לבחור כיצד וורדפרס תייצר את מבנה כתובות ה-URL ברירת מחדל שיחולו על הפוסטים והעמודים באתר שלנו. מומלץ להשתמש באפשרות מזהה הפוסט אשר תייצר את התוצאות הטובות ביותר, כיוון שברוב המקרים הכותרת של העמוד שלנו כבר כוללת מילות מפתח רלוונטיות ומתארת את תוכן פוסט.
אופטימיזציה לתוכן האתר
האתר שלנו אמור לספק את התוכן הטוב ביותר לנושא האתר. גולשים מחפשים מאמרים מעניינים, ותשובות מהימנות לשאלות שלהם.
1. בצעו מחקר מילות מפתח
לפני שאנחנו מתחילים לכתוב את התוכן לאתר שלנו, עלינו לחשוב באיזה מונחי חיפוש אנחנו רוצים להימצא. אנו צריכים לבצע אופטימיזציה לכל עמוד או פוסט עבור ביטוי מפתח ספציפי.
אבל איך ניתן להחליט באיזה ביטוי מפתח להשתמש עבור כל פוסט או עמוד? כדי לגלות זאת, נצטרך לבצע מחקר מילות מפתח.
דמיינו שיש לכם בלוג אפייה ואתם מעוניינים לשתף את המתכונים וטכניקות האפייה המועדפות עליכם. בחירת מונח כמו "המתכון המושלם לעוגה" די מפספס את המטרה, כיוון שהוא מונח כללי מאוד. יש הרבה תחרות למונחים כלליים כאלה. לכן, כדאי שתתמקדו במציאת נישה משלכם. נישה זו יכולה להיות "מתכונים בריאים לעוגות, מופחתים בסוכר" או "פטיסרי צרפתי שתוכלו להכין בבית".
בתוך נישה, אתה יכול להיות מומחה. המומחיות שלך מאפשרת לך ליצור תוכן החורג מזה של המתחרים שלך. אתה יכול להעמיק מאחרים, או לשפוך אור על זוויות שונות באותו נושא. לשם כך, תרצה להתמקד בביטויי מפתח עם זנב ארוך. ביטוי מפתח ארוך בזנב עשוי להיות [איך להכין עוגת גבינה אוכמניות טבעונית דלת קלוריות]. ביטוי מפתח כזה הוא ספציפי יותר, ולכן קל יותר לדרג אותו. כמו כן, זה יתאים יותר לנושא הנישה הספציפי שלך.
חיוני גם לחשוב על מה שהקהל שלך רוצה להשיג על ידי חיפוש אחר מונח מסוים. זה נקרא כוונת חיפוש. לדוגמה, הם עשויים לחפש את התשובה לשאלה מסוימת, ותוכלו לספק את המידע הדרוש. או שהם עשויים לרצות לקנות מוצר ספציפי שתוכל להציע להם. חשוב על הצרכים של המבקרים שלך ופנה אליהם על ידי יצירת תוכן בהתאם.
2. כתבו תוכן איכותי לקהל שלכם
אז אחרי שביצענו מחקר מילות מפתח לאתר שלנו, ויש בידינו את הנושאים שאנחנו רוצים לכתוב עליהם, הגיע הזמן להתחיל ולכתוב תוכן. ברוב המקרים קל לדבר וקשה לבצע.. על מנת להגיע מרעיון לתוכן טוב נעבור תהליך ארוך של כתיבה, ניסוח, עריכה ושכתוב.
הטיוטה הראשונה שלנו יכולה להוות את המתווה למבנה הסופי של התוכן, לא חייב לכתוב הכל בצורה מושלמת בשלב הראשון, אך מומלץ לוודא שאנחנו פועלים עפ"י מבנה שהוא הגיוני. רוב סוגי התוכן צריכים לכלול מבוא, נקודות עיקריות ולבסוף מסקנה.
לבסוף בשלב העריכה רצוי לוודא שהתוכן שלנו מושך וקל לקריאה. אנחנו יכולים להיות מומחים בנושא מסוים בתחום שלנו, אבל רוב הסיכויים שהקהל שלנו כנראה עדיין לא. מומלץ שהכתיבה שלנו תהיה כמה שיותר נגישה, כאשר יש לנו ספק תמיד כדאי לבקש פידבק מחבר או קולגה.
3. בצעו אופטימיזציה לעמודי האתר
כשאנחנו כותבים או עורכים את עמודי האתר שלנו, ישנם מספר אלמנטים שצריך להקפיד עליהם על מנת שהתוכן שלנו יהיה ידידותי לקידום אתרים (SEO-friendly). אלמנטים אלה כוללים את כותרת העמוד, כותרת המשנה ותיאור המטא של העמוד. כל אלא צריכים לשקף את הנושא הספציפי של העמוד.
שימו לב, ידידותי לקידום אתרים לא אומר שלמנועי החיפוש יהיה קל להבין את נושא העמוד שלנו, זה אומר שהגולש יוכל לקבל את תמצית העמוד שלנו במבט אחד.
הכותרת ותיאור המטא של העמוד יהוו גורם מכריע – אם הגולש ילחץ או לא ילחץ על התוצאה שלנו בתוצאות החיפוש. וברגע שהגולש ביקר באתר שלנו, אלמנטים כמו כותרת משנה עלולים להיות קריטיים עבור הגולש בהחלטה האם להישאר / לא להישאר באתר.
4. הגדירו את ביטוי המפתח הממוקד של העמוד (keyphrase)
כלל חשוב: אל תשתמשו בביטוי מפתח ממוקד ביותר מעמוד אחד. אחרת נגרום למצב שאנחנו מתחרים בעצמנו.
כמו כן, חשוב שנכלול את ביטוי המפתח הממוקד באלמנטים מכריעים בעמוד שלנו כמו הכותרת, המבוא, כותרות המשנה ותיאור המטא.
כל האלמנטים הללו מרמזים על תוכן העמוד שלנו, כיוון שביטוי המפתח הממוקד הוא למעשה הנושא העיקרי של העמוד שלנו, עלינו לוודא שנושא זה ישתקף בכל האלמנטים.
5. התאימו את כותרת העמוד
כותרת העמוד שלנו היא אחד הגורמים החשובים ביותר לדירוג טוב בתוצאות החיפוש. כותרת העמוד תהיה השורה הראשונה שהגולש רואה בתוצאות החיפוש, היא מאפשרת לגולש להבין על מה העמוד שלך מדבר ומשמשת כפרסומת שמעודדת את הגולש ללחוץ עליה.
מבנה ברירת המחדל של עמודים ופוסטים באתרי וורדפרס לא אופטימלי ולא משרת אותנו לצורך קידום האתר שלנו. בסופו של דבר מה שהגולש יראה בתוצאות החיפוש זו כותרת די משעממת כמו: "שם האתר – מתכון לחמין". כותרת כמו "המתכון המושלם לחמין של שבת – שם האתר" תהיה הרבה יותר מושכת ורוב הסיכויים שעליה ילחצו קודם.
מומלץ לשלב את מילות המפתח גם בכותרת – כיוון שמנועי חיפוש מתמקדים בדרך כלל במילים הראשונות.
6. השתמשו בכותרות בצורה נכונה
הקפידו להשתמש בתגיות הכותרת בצורה נכונה:
h1 – מגדירה את כותרת העמוד או הפוסט.
h2 – כותרות גדולות ומשמעותיות בתוכן העמוד או הפוסט.
h3 – כותרות משנה.
7. כתיבה נכונה של תיאור המטא (meta description)
תיאור המטא משמש בעיקר במנועי חיפוש כדי להציג תיאור של העמוד שלנו בתוצאות החיפוש, בדרך כלל מתחת לכותרת העמוד.
התאמה וכתיבה נכונה של תיאור מטא יכולה לעודד משתמשים ללחוץ על התוצאות שלנו במנועי החיפוש, גם אם אנחנו לא בהכרח מדורגים במיקום גבוה. זוהי פרסומת לכל דבר, והזדמנות מצוינת להרשים.
כתיבת תיאור מטא משכנע ואינפורמטיבי של תוכן העמוד עבור כל עמוד באתר שלנו היא שיטה מומלצת ומעניקה לנו אפשרות למשוך גולשים נוספים.
למרות שזה נשמע כמו עבודת נמלים לכתוב תיאור מטא לכל עמוד ופוסט באתר, זה לגמרי שווה את המאמץ.
אם לא נספק לכל עמוד תיאור מטא, מנוע החיפוש ינסה למצוא את מילת החיפוש של הגולש בעמוד שלנו, ולבחור אוטומטית מחרוזת סביב זה – ולהדגיש את הביטוי שהגולש חיפש בדף התוצאות.
לסיכום: וודאו שתיאור המטא מפתה את הקורא להקליק ושהוא מכיל את ביטוי המפתח הממוקד של הפוסט או העמוד לפחות פעם אחת.
8. אופטימיזציה של תמונות האתר
על מנת לאפשר למנועי החיפוש להבין את תוכן התמונות שבאתר שלנו, חשוב שניתן שמות הגיוניים לקבצי התמונות שלנו עוד לפני ההעלאה. חשוב גם שניתן לכל תמונה תיאור טקסט נגיש המתאר את תוכן התמונה, פעולה אשר משפרת את קידום האתר בצורה משמעותית. עוד יתרון הוא, שאנחנו מנגישים את התמונה גם לקוראים המסתמכים על טכנולוגיות כמו קוראי מסך.
במדריך כאן נתתי קטע קוד קצר אשר מאפשר הגדרה אוטומטית של כותרת, ALT, כיתוב ותיאור בעת העלאת תמונות לאתרי וורדפרס עפ"י שם הקובץ.
שמרו על תוכן איכותי ומעודכן
מכיוון שגוגל שואפת להציג למשתמשיה את המידע הטוב ביותר והמעודכן ביותר, חשוב מאוד שנעקוב אחר התוכן שלנו ונעדכן אותו באופן קבוע. על אחת כמה וכמה, מכיוון שאנחנו לא רוצים להציג למבקרי האתר מידע מיושן, מיותר או שגוי.
אופטימיזציה למבנה האתר
מבנה אתרים טוב מסייע למשתמשים ולמנועי החיפוש לנווט באתר שלנו ובנוסף לכך ידגיש בצורה טובה אילו דפים באתר שלנו חשובים ביותר.
1. ארגון נכון של האתר
ארגון נכון של האתר יעזור להגדיר נתיב ניווט מעמוד הבית ישירות לפוסטים ולדפים ובחזרה. הוספת קטגוריות וקטגוריות משנה תסייע בניווט נכון. מבנה נכון של האתר שלנו צריך להיות באופן הבא:
עמוד בית עם תפריט ברור > מספר קטגוריות > פוסטים ועמודים.
עלינו תמיד לוודא שעמוד הבית ברור וקל לניווט. עומס בעמוד הבית עם יותר מדי אפשרויות יקשה על הגולשים בניווט באתר. הוספת תפריט ברור ופירורי לחם תעזור לגולשים לנווט טוב יותר ברחבי האתר.
2. קטגוריות ותגיות
בברירת מחדל, וורדפרס מארגנת את תוכן האתר בשתי דרכים: קטגוריות ותגיות. קטגוריות מוסיפות היררכיה לתוכן שלנו. תגיות אינן היררכיות וניתן להשתמש בהן לתיאור של הפוסט.
על מנת להגדיר בצורה נכונה את מבנה האתר שלנו, מומלץ לבחור במספר קטגוריות עיקריות. כדאי גם להוסיף את הקטגוריות לתפריט האתר.
3. הגדרת פירורי לחם
פירורי לחם הם הקישורים, בדרך כלל מופיעים מעל לכותרת העמוד, שנראים כך: "עמוד הבית > קטגוריה > פוסט". פירורי לחם הם מעולים לשני דברים:
- הם מאפשרים למשתמשים לנווט באתר בקלות.
- הם מאפשרים למנועי חיפוש להבין בקלות את מבנה האתר שלנו.