וורדפרס תופסת כ- 30% מהאינטרנט. זה לא ממש מפתיע – וורדפרס היא פלטפורמה רבת עוצמה המאפשרת לנו ליצור אתר משלנו, לעצב אותו בדיוק איך שאנחנו רוצים ולהוסיף את כל הפיצ'רים שאנחנו צריכים. אתרי בלוג, אתרים תדמיתיים, אתרי תוכן, חנויות וירטואליות – הכל אפשר לבנות במערכת וורדפרס.
מוכנים לבנות בוורדפרס? מצויין! אבל רגע, צריך שרת לאחסן את האתר, צריך לקדם את האתר, איזה תוספים הם מאסט? וכו' וכו'!
אז בדיוק בשביל זה הכנתי עבורכם רשימה זו של 12 טיפים למתחילים בוורדפרס.
1. בחרו שרת אחסון
אחסון אתרים הוא עולם שלם בפני עצמו, אבל למצוא את ספק האחסון המתאים לאתר הוורדפרס שלנו הוא חשוב.
ספק האחסון צריך לספק לנו מספיק משאבים כדי להתמודד עם תנועת האתר שלנו, להימנע ככל האפשר מהתרסקויות והשבתות ולספק שרת מהיר ואיכותי.
ראשית, עליכם למצוא את תוכנית האחסון המתאימה לאתר שלכם – ישנם מספר סוגים שונים, עם רמות שונות של תכונות. יש תוכניות אחסון ספציפיות של וורדפרס, אשר יקלו על הקמת האתר והפעלתו – אני ממליצה להעיף מבט על Cloudways -אחד משירותי הענן הגדולים בעולם עם מערכת ניהול פשוטה וקלה לשימוש. Cloudways מציעה אחסון וורדפרס מנוהל ב-10$, מאוד זול יחסית לתמורה, מספקת תעודת SSL בחינם וניתן להתקין עליה כמה אתרים.
2. בחירת תבנית
הבסיס של וורדפרס הוא עבודה עם תבנית, בלי תבנית לא ניתן להשתמש בוורדפרס. לפני שאתם מתקינים תבנית רצוי להסתכל בדמו של התבנית לפני שאתם מתקינים אותה. כמו כן חשוב מאוד לקרוא ביקורות, לבדוק האם התבנית היא רספונסיבית ותומכת RTL.
התבנית מהווה את הבסיס לעיצוב האתר ולכן חשוב לבחור בתבנית שאתם אוהבים ושמתאימה לפרויקט שלכם.
אם אתם משתמשי אלמנטור, רצוי ומומלץ להשתמש בתבנית כמה שיותר רזה וריקה מקוד CSS, מפתחי אלמנטור הוציאו תבנית בדיוק בשביל זה: Hello Elementor שניתן להתקין דרך מאגר התבניות של וורדפרס. Hello Elementor מגיעה גם בגרסת בת כך שזה חוסך לנו עוד קצת התעסקות, את תבנית הבת ניתן להוריד מכאן ולהתקין דרך ממשק העלאת תבנית. שימו לב שצריך להתקין גם את תבנית האב וגם את תבנית הבת.
3. התקינו תוסף SEO
קידום אתרים (SEO) הוא קריטי להצלחה של כל אתר. ללא קידום אתרים האתר לא יקבל דירוג גבוה בתוצאות החיפוש.
התקנת תוסף SEO די מקלה על החיים. תוסף SEO יכול לנתח את התוכן ומילות המפתח של האתר, ולנהל עבורנו את כל הדברים הטכניים כמו Sitemaps ו- robots.txt.
גשו למסך התוספים של וורדפרס וחפשו תוסף SEO שמתאים לכם. אני ממליצה על Yoast SEO, תוסף לקידום אתרים עם מעל 5 מיליון התקנות פעילות, ומעל 25,000 ביקורות של 5 כוכבים. זה אומר המון לקוחות מרוצים!
4. התקינו תוסף גוגל אנליטיקס
גוגל אנליטיקס הוא כלי למעקב אחר ביצועים, רישום נתונים ומתן תובנה להתנהגות משתמשים באתר שלנו, מה שהופך אותו לכלי לא יסולא בפז למדידת ההצלחה של האתר שלנו.
הדרך הטובה והקלה ביותר להתקנת גוגל אנליטיקס היא באמצעות התוסף Metrics Query המאפשר לנו לעקוב אחר האתר שלנו באמצעות קוד המעקב של גוגל אנליטיקס ומאפשר לנו להציג נתונים סטטיסטיים מרכזיים של Google Analytics במסך הדשבורד של וורדפרס. מדריך לשימוש בתוסף תוכלו למצוא כאן.
5. דחיסת תמונות
דחיסת תמונה מקטינה את גודל הקובץ, עוזרת לאתר לרוץ מהר יותר וחוסכת לנו שטח אחסון יקר.
אתר מהיר זה אחד הדברים החשובים ביותר. האצת זמני הטעינה של האתר תספק חוויית משתמש טובה יותר וסיכויים יותר נמוכים לנטישה. גם הגולשים וגם מנועי החיפוש אוהבים אתר שעולה מהר, לכן חובה לדחוס תמיד את התמונות והסרטונים לפני שמעלים אותם לאתר.
יש המון כלים ברשת שבהם אנחנו יכולים לדחוס את התמונות שלנו אונליין ובחינם, המומלץ ביותר הוא TinyPNG. כל מה שתצטרכו לעשות הוא להעלות את התמונות שאתם רוצה לדחוס, ואז להוריד את הגרסאות הסופיות ברגע שהן עברו אופטימיזציה. פעולה מהירה, קלה ואין צורך בהורדת תוכנה למחשב.
6. התקינו כמה שפחות תוספים
תוספים מוסיפים פונקציונליות לאתר שלנו, אם התבנית שלכם לא מגיעה עם תכונות מובנות, כנראה שתזדקקו לתוספים כדי להוסיף תכונות כמו טפסים ליצירת קשר, ניוזלטר או לייב צ'אט לאתר שלכם. עם זאת, כמות גדולה של תוספים עלולה להאט את האתר ואף לסכן את אבטחת האתר שלכם.
התקינו רק תוספים שאתה באמת זקוקים להם, אשר יועילו למשתמשים שלכם ולאתר שלכם. תוספים מביאים לאתר משקל נוסף של קוד אשר בסופו של דבר מאט את מהירות הטעינה שלו.
מכיוון שכל אחד יכול לפתח תוספים ולהעלות אותם למאגר התוספים של וורדפרס, יש אלפי אפשרויות ורמות איכות שונות. התוספים שמועלים למאגר נבדקים רשמית לצורך אבטחה, אך לא בגלל איכותם, ולכן תמיד כדאי לקרוא גם ביקורות משתמשים.
7. הישארו מעודכנים
בטח שמעתם על עדכוני התוכנה המפורסמים של וורדפרס, אבל על במה הם בעצם עוסקים? וורדפרס משחררת עדכונים באופן קבוע כדי לשמור על הפלטפורמה שלה מאובטחת. עדכונים קלים מתרחשים בכל שבועיים, ועדכונים גדולים מתרחשים בערך פעם בחודש.
אתם לא צריכים לדאוג יותר מדי בגלל אותם עדכונים קלים – מדובר בשיפורים קלים ותיקוני באגים קטנים. אך מומלץ שתבדקו באופן קבוע אם יש עדכונים חדשים כדי לוודא שלא פספסתם שום דבר חדש – אחרת האתר שלכם יכול להיות מיושן וחשוף לפריצות ובאגים.
על מנת לבדוק אם יש צורך לעדכן את גרסת הוורדפרס שלכם, גשו לדשבורד ושם תמצאו הודעה שמודיעה שצריך לעדכן – עם כפתור "עדכן עכשיו".
הקפידו תמיד לגבות את האתר שלכם לפני כל עדכון, ושוב לאחר שתסיימו.
8. אל תעמיסו
זה יכול להיות קל להיסחף עם כל מיני וידג'טים, פירוטכניקה, אנימציות, מודעות וכו. יכול להיות ממש מגניב עבורכם, זה לא כל כך כיף לקוראים שלכם.
אתר עמוס יסיח את דעת הגולשים מתוכן האתר – או גרוע מכך, לגרום לאנשים להימנע מלהישאר בדף בכלל.
תזכרו – Less is more!
9. ערכו את מבנה הקישורים של וודפרס
כשאנחנו יוצרים פוסט חדש, וורדפרס יוצרת עבורנו באופן אוטומטי מבנה לקישור אך הגדרות ברירת המחדל די מגושמות, ולא מאוד ידידותיות לקידום אתרים.
אם תשאירו את הגדרות מבנה הקישורים כמו שהן, סביר להניח שוורדפרס תיצור מבנה קישור עם Post ID או עם תאריך הפוסט – דבר לא אידאלי בעליל, במיוחד עבור קידום אתרים.
כדי לשנות את הגדרות מבנה הקישורים של האתר, גשו להגדרות > מבנה קישורים.
שם תוכלו לבחור את מבנה הקישורים החדש שלכם ממספר אפשרויות, אני ממליצה לבחור באפשרות מזהה הפוסט כיוון שהיא הכי ידידותית לקידום אתרים.
לא לשכוח לשמור את השינויים בתחתית העמוד.
10. אבטחו את האתר שלכם
אבטחה צריכה להיות מספר אחת בסדרי העדיפויות העיקריים שלכם כשמדובר בניהול אתר וורדפרס. כבר ציינתי שחשוב שתעדכנו את האתר שלכם כדי להימנע מבאגים או או פריצות, אך יש בזה יותר מזה.
הנה כמה פעולות ספציפיות שתוכלו לנקוט בכדי לוודא שהאתר שלכם מאובטח:
התקינו תעודת SSL
למה? תעודת SSL מצפינה את המידע העובר באתר שלנו, כולל פרטי תשלום וכניסה. המבקרים מוזהרים מפני שימוש באתרים שאינם מאובטחים, וגוגל תחסום אתרים שלא מותקנת בהם תעודת SSL.
איך? ספקי אירוח טובים כמו Cloudways יכללו בתכניות שלהם אבטחת SSL בחינם, אך אם לא, תצטרכו לעשות זאת בעצמכם ולשלם עבור תעודה.
גבו את האתר שלכם באופן קבוע
למה? אם משהו משתבש באתר שלכם, גיבויים פשוטו כמשמעו – בין אם האתר שלכם נפרץ או שאתם מוחקים בטעות חצי מהקוד שלכם, טוב שיש גיבוי לאתר שאפשר לשחזר.
איך? ספקי אחסון טובים יגבו את האתר שלכם בחינם כחלק מתוכנית האחסון שלכם, אך תמיד עדיף לא להסתמך עליהם 100%. דרך יעילה וקלה לגיבוי האתר שלכם היא על ידי התקנת תוסף גיבוי.
התקינו תוסף אבטחה
למה? תמיד עדיף להיות בטוח מאשר להצטער – תוספי אבטחה יגנו על האתר שלכם באמצעות חומת אש, סורקי תוכנה זדונית ועוד.
איך? פשוט בחרו תוסף אבטחה אמין והתקינו אותו באתר שלכם. WordFence פופולרית ומדורגת מאוד, עם פתרונות אבטחה מקיפים.
11. תנו כותרות ותגיות ALT לתמונות
תוכן הוא חשוב, אך שילוב תמונות נכון יכול מאוד לשדרג את מראה האתר ואת חוויית השימוש בו.
לצורך קידום נכון של האתר שלכם, חשוב מאוד להגדיר לכל תמונה כותרת ותגית ALT.
תגית ALT אומרת למבקרים מה התמונה מציגה אם מסיבה כלשהי הם לא יכולים לראות את התמונה – אם הם משתמשים בקורא מסך, או שהתמונה פשוט לא נטענה.
גם הכותרת וגם תגית ה-ALT צריכות להיות ברורות, לא ארוכות מדי, ולהציע מספיק פירוט גם בשביל הגולש וגם בשביל גוגל – לצורך קבלת כמה שיותר מידע על התמונה שלכם.
זכרו – גוגל לא יכולה לראות את התמונה שלכם, ולכן היא מסתמכת על הכותרת ועל תגית ה-ALT כדי להבין במה התמונה עוסקת.
מתעצלים? במדריך קודם פרסמתי קוד שממלא בצורה אוטומטית את הכותרות ותגיות ה-ALT לפי שם הקובץ, תהנו!
12. התקינו אלמנטור!
הצטרפו למיליוני משתמשי וורדפרס שבונים ומעצבים אתרי וורדפרס באופן חזותי. הבילדר המושלם של אלמנטור יאפשר לכם לבנות אתרים יפיפיים במהירות ובקלות.